华拓科技网
您的当前位置:首页高中英语必修第一册Welcome Unit-导学案-人教版(2019)

高中英语必修第一册Welcome Unit-导学案-人教版(2019)

来源:华拓科技网
Welcome Unit First Impressions

1. 能掌握描述人性格和心境的词汇,如outgoing, anxious等; 2. 能够熟练运用“find+宾语+宾补”结构;

Reading and Thinking

Q1:What classes did Han Jing have on the first day of senior high school? How did she think about the classes? How did Han Jing find her class and teachers?

参:

Han Jing had maths and chemistry on the first day. She thought maths was difficult and chemistry was great. She found most of her classmates and teachers were friendly and helpful.

Q2: Which class was your first class in senior high school? What do you think of your class and classmates?

参:

A: My first class was English. I found English class very lively and most of my classmates were willing to answer the questions in English.

B: My first class was maths. It was much more difficult than that in junior high school. I felt quite anxious at the very beginning. But our maths teacher was both humorous and encouraging. My classmates were all very active and we discussed the problems together. So I felt confident that I could improve myself in the near future.

C: My first class was chemistry. We had the class in a large lab and we did experiment together. The chemistry teacher was very outgoing and made an impression on us. Most of my classmates were very friendly. Some were a bit shy. I thought we could get on well with one another.

Q3: How do you feel in your first week in senior high school? 参:

A: Because I am very outgoing. I feel fresh, exciting and I look forward to the new life.

B: The new school life is both challenging and exciting. I found nearly all the subjects were more difficult than those in junior high school. So I was worried that I couldn’t do well. But the teachers and classmates are friendly and helpful. I am sure I can make progress. I also found that many boys in my class like playing basketball. We became good friends because we share the same hobby.

C: I am very shy, so I feel a little bit lonely and miss my classmates in junior high school. But I want to talk to my new classmates and make more friends here.

I am not outgoing so I’m a little anxious right now. I want to make a good first impression.

1. outgoing adj. 爱交际的;外向的

We’re looking for someone with an outgoing personality. 我们想寻找一个外向的人。

2. anxious adj. 焦虑的,不安的 be anxious about= be worried about

He was a bit anxious about the safety of the machinery. 他对机器的安全有点担忧。

be anxious that

She was anxious that it might be cancer. 她感到不安也许这是癌症。

anxious adj. 渴望的;非常希望 be anxious to do sth.

He seemed more anxious to speak to me alone. 他似乎更渴望和我单独讲话。

be anxious for sth.

We were all anxious for news. 我们渴望得到消息。

3. impression n. 印象,观感 leave an impression on sb. make/ give/ get an impression

Make sure you wear a clean suit, if you want to leave a good impression on your first day in the office.

确保你穿上干净的西服,如果你想在办公室里留下好的印象。

Her speech definitely gave the impression that she was enthusiastic about the project.

她的演讲肯定留下她对这个项目很热情的形象。

impress v. 给人留下印象 impress sb. with/ by sth.

We were very impressed by the standard of work. 我们对这项工作的标准留下了深刻的印象。

impressive adj. 印象深刻的

The cathedral looks impressive. 这个教堂看起来让人印象深刻。

1. We were anxious __________ the news of your safe arrival. A. to 答案:C

解析:根据句意判断,“我们渴望知道你平安抵达的消息。”由be anxious for sth. 意为“渴望……”,应该选C。

2. 翻译:总体来讲,我是外向并且精力充沛的一个人。

参:Generally speaking, I am an outgoing and energetic person.

She found most of her classmates and teachers friendly and helpful.

本句中包含重点结构:find +宾语+宾补,其中宾语补足语可以由现在分词、过去分词、名词、形容词、副词、介词短语以及不定式to be等来充当。

B. of

C. for

D. about

find+宾语doingdonen.adj. / adv.prep. phraseto be

You will find it a very difficult book.

I think you’ll find more women entering the film business now. When he came to himself, he found himself surrounded by a group of boys.

I hope to find you in better spirits when we meet again. I find the Chinese people to be happy and cheerful.

和“find+宾语+宾补”类似的结构还有:

doingdoneadj. / adv.prep. phraseleave+宾语make+宾语dodonen.adj.

doingdoneto doadj. / adv.prep. phrasewith+宾语

A good story does not necessarily have to have a happy ending, but

the reader must not be left ________.

A. unsatisfied

B. unsatisfying C. to be unsatisfying

D.

being unsatisfied

答案:A

解析:本题考查“leave+宾语+宾补”结构。leave the readers unsatisfied,故选A。

(答题时间:40分钟)

一、完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

After I graduated from college, I tried to find work. I applied everywhere but no one 1 me. Finally I 2 a job in a group home for mentally disabled people. It wasn’t 3 work. Our work included the feeding, dressing, and safety of our clients (委托人). Also we had to take them to their supported jobs, and help them to 4 their behaviors when they acted out. It was a difficult job emotionally (感情上) and I really wasn’t 5 for it. In fact, I didn’t 6 to go to work each day.

One of our clients was a young man who couldn’t 7 and would often behave badly when wanting to express something. He did 8 walking outside, however, so the other workers would often have me take him for a walk up the road to 9 him down. One day when we were out 10 , I suddenly felt something touch my fingers. The young man was trying to 11 my hand. 12 pushing it away, I took his 13 and we walked along together in the sunshine. Then as we turned to head back to the home, I 14 it. There was a light shining in his eyes. It was full of love, happiness and goodness. In that moment I saw past

his 15 behaviors. I saw who he really was.

Little did I know that 16 would help prepare me for my own two sons’ mental illness. It would help me to see the 17 that lay within them as well and learn that caring for them was not a 18 but an honor. It would help me to realize they were to be my greatest 19 They taught me how to live and how to love. They showed me the only way to make sure that love and happiness live on our planet is to 20 them there ourselves. 1. A. accepted praised

*2. A. created 3. A. dangerous difficult 4. A. change show

*5. A. sorry regretful 6. A. ask

B. agree B. hear

C. promise C. see

D. want D. learn

D.

B. ready

C. thankful

D.

B. judge

C. control

D.

B. offered B. easy

C. got

D. refused

D.

B. understood

C. helped

D.

C. safe

7. A. talk *8. A. hate enjoy

9. A. calm

B. practice C. consider

B. break B. riding

C. let

D. pull D.

*10. A. running traveling 11. A. hurt beat

C. walking

B. hold C. lift D.

*12. A. Instead of B. Except for Along with 13. A. bag head

B. clothes

C. As for D.

C. hand D.

14. A. saw lost

B. gave C. received D.

15. A. interesting natural 16. A. skill experience 17. A. secret dream

18. A. business 19. A. friends students *20. A. find hide

二、单句语法填空

B. troubling C. shy D.

B. progress C idea D.

B. light C. sadness D.

B. method C. result

D. duty

D.

B. supporters C. teachers

B. put C. expect D.

1. His brother will __________ (company) him to take part in the competition to be held in Japan.

2. We were attracted by the __________ (flash)words on the top of the building.

3. They’ve set up an __________ (organise) to help those in need. *4. They never go out __________ being followed by their fans. *5. He has made a lot of __________ (revise) in his novel to make it more interesting.

6. How I wish I __________ (see) her off at the station, but I was too busy.

7. People with a double __________ (personal) will behave differently in different circumstances.

8. Please take __________ (note) of the important details while you are reading.

*9. I began to be curious __________ how they had made so much money.

10. Same kind of __________ (curious), I remembered wondering then how far I could.

*三、读后续写

One day, my brother and I were alone in our apartment. The reason was that my parents had both gone for a ball party and had left me in charge of everything. I was doing my homework while my younger brother was watching TV. All of a sudden, the doorbell rang. Ding-Dong! Ding -Dong! My younger brother had rushed to the door before I decided to answer the door. We both thought that our parents had come home. As a result, he unlocked the door and opened it.

Outside of the house stood a man who wore a black raincoat and black rubber boots. He looked no different from other people and he said that he was a salesman and asked politely if our mother or father was at home so he could talk with them.

Without any thinking, my brother said, “No.” He asked if we would like to buy some comic books, which he was selling. I quickly explained to him that we were not supposed to buy anything without our parents’ permission. However, it seemed that he was not willing to follow my advice and he had an intention to enter our house.

Then, I realized something terrible would happen. As I was about to close the door, he forced his way into our house. He took out a knife and forced me to tie up my brother’s hands with some rope which he took out from his pocket. I tied up my brother’s hands but I tied it in a special way so he could untie himself as we often did. The man then tied my hands up and locked both of us in the kitchen.

Soon, he went upstairs to search the bedroom for something valuable. I managed to teach my brother to untie the rope on his hands. He then untied me. I rushed to the telephone to call the police, but line was dead.

注意:

1. 所续写短文的词数应为150词左右;

2. 应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语; 3. 续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好; 4. 续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。 Paragraph 1;

The doors were all locked from the outside and what’s more, I did not have the keys.

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

Paragraph 2:

Just at the same time our parents came back home.

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

一、

1. A 词语辨析题。根据上文“大学毕业后,我努力找工作” 可知,此处应指“我到处申请,但没有人接受我”。accept 接受; understand理解; help帮助; praise表扬。故A选项正确。

2. C 词语辨析题。根据语境可知,最后,作者在一家智障人士之家找到了一份工作。create创造; offer提供; get 得到; refuse拒绝。故C选项正确。 3. B 词语辨析题。根据下文的“我们的工作包括给客户喂饭、穿衣和负责他们的安全”可知,这份工作并不容易。 dangerous危险的; easy容易的; safe安全的; difficult困难的。故B选项正确。

4. C 词语辨析题。根据上文可知,作者在智障人士之家工作,此处指“我们还必须带他们去做他们被支持的工作,并帮助他们在行动时约束他们的行为”。change改变; judge 判断; control约束; show展示。故C选项正确。 5. B 词语辨析题。根据上文“在情感方面,这是一个困难的工作”可知,作者对这份工作还没有做好准备。sorry遗憾的; ready准备好的; thankful感激的; regretful后悔的。故B选项正确。

6. D 词语辨析题。根据上文可知,作者没有准备好,带有工作情绪,因此此处应指“事实上,我不想每天都去上班”。 ask询问; agree同意; promise许诺; want想要。故D选项正确。

7. A 词语辨析题。根据下文对两人散步时,两人只是进行了肢体上的接触而没有语言的交流可知,这个客户不会说话。故A选项正确。

8. D 逻辑推理题。根据下文“其他的工作人员经常让我带他沿路散步”可知,这个年轻的客户喜欢出去散步。hate 讨厌; practice练习; consider考虑; enjoy喜欢。故D选项正确。

9. A 词语辨析题。根据上文“在想要表达某件事的时候经常表现得很不好”可知,此处指带他去散步,是为了让他能平静下来。calm down平静下来; break down损坏; let down使失望; pull down拆毁。故A选项正确。

10. C 词语辨析题。根据上文可知,作者经常带这个年轻人 外出散步,此处应指“有一天我们外出散步时,我突然感到有什么东西碰了碰我的手指”。run奔跑; ride骑; walk散步; travel旅行。故C选项正确。

11. B 词语辨析题。根据语境可知,此处应指“那个年轻人试图握住我的手”。

hurt伤害; hold握住; lift举起; beat击打。故B选项正确。

12. A 逻辑推理题。根据下文“我们一起在阳光下走着”可 知,此处应指“我没有把他的手推开,而是牵起他的手”。Instead of 不是……而是……; Except for 除了……; As for至于……; Along with……随同。故A选项正确。 13. C 逻辑推理题。根据语境可知,此处指“我牵起他的手”。bag背包; clothes衣服; hand手; head头。故C选项正确。

14. A 词语辨析题。根据下文“他的眼睛里闪着光。它充满了爱、幸福和善良。”可知,此处应指“当我们转身回家时,我看到了它”。see看到; give给与; receive收到; lose失去。故A选项正确。

15. B 词语辨析题。根据上文“在想要表达某件事的时候经常表现得很不好”及“他的眼睛里闪着光。它充满了爱、幸福和善良。”可知,此处应指“在那一刻,我看穿了他令人不安的行为。看到了他真实的一面。” interest有趣的; trouble令人不安的; shy害羞的; natural自然的。故B 选项正确。 16. D 词语辨析题。根据语境可知,此处应指“我几乎不知道那段经历会帮助我为自己两个儿子的精神疾病做准备。”skill 技能; progress 进步; idea 观点; experience 经历。故D选项正确。

17. B 词语辨析题。根据下文lay within them可知,此处指 “它将帮助我看到他们内心的光明”。secret秘密; light光明; sadness悲伤; dream梦想。故B选项正确。

18. D 词语辨析题。根据上文可知,作者在照顾自己的儿子,此处应指“并让我明白照顾他们不是一种责任,而是一种荣誉”。business 事情; method 方法; result 结果; duty 责任。故D选项正确。

19. C 词语辨析题。根据下文“他们教我如何生活,如何去爱。”可知,此处指作者认为他们是他最棒的老师。friend 朋友; supporter支持者; teacher老师; student学生。故C选项正确。

20. B 词语辨析题。根据语境可知,此处应指“他们告诉我,确保爱和幸福生活在我们这个星球上的唯一方法就是我们自己把它们留在那里。”find发现; put放; expect期盼; hide隐藏。故B选项正确。 二、

1. accompany 2. flashing 3. organization 4. without 5.

revisions

6. had seen 7. personality 8. notes 9. about 10. curiosity 三、

Paragraph 1:

The doors were all locked from the outside and what’s more, I did not have the keys. But luckily, the man forgot to lock the kitchen window. Both my brother and I managed to get out of the house through the window and we ran to the nearby police station and asked them for help. The police arrived at our house as soon as possible. And as a result, the man was caught. Paragraph 2:

Just at the same time our parents came back home. The police asked my family to go to the police station. It was there the police told us that the man was a wanted robber pretending to sell comic books and they have been looking for him for a long time. The police praised my brother and me for our bravery. After we went back home, I told my parents the whole story about the robbery. They were thankful that we were not hurt but they scolded me for not stopping my brother from opening the door for strangers. I learned a lesson on safety and responsibility.

First Impressions

能够写一篇学生个人档案。

Reading for writing

Q1:What information do Ann’s and Thando’s profiles in common? 参:

Name, age, grade, school, country, personality, plan about future.

Q2: If you have a chance to introduce yourself in front of your new classmates, how will you describe yourself?

参:

A: My name is Tina, I’m 16 years old and I come from Beijing. I’m outgoing and like to make new friends. I am curious about the world. In my free time, I like making biscuits and playing badminton.

B: Hello everyone, I’m Frank. I like playing computer games and travelling with my friends. My favorite subject is physics and my dream is to be an engineer when I grow up.

C: Hi! My name is Coco and I’m 15. I’m an easy-going girl and I always get on well with my teachers and classmates. My favourite subject is English and I prefer to know more about people and culture of other countries. So I like watching American TV series in my spare time. It not only helps me relaxed but also improves my English a lot.

1. 本单元的写作任务是高一新同学要写一份个人档案,类似于自我介绍。在写这种小短文的时候,需要提前列好短文的框架结构,建议可以分为以下三部分:首先介绍个人基本信息,比如姓名,年龄,来自哪个地方;其次谈谈个人的性格特点,兴趣爱好,课余活动;最后再提及自己的心愿梦想,或是对未来的向往。

2. 清楚了文章结构之后,同学们还需要短语的积累,本单元的词汇主要集中在个性的表达以及描述自我对新环境和新同学的感受,正好可以在作文中得以运用。

1. Complete the outline and use it to draft your student profile.

•Name_________•Age __________•Grade ________•School ________Personal information•Favourite subject ____________•Learning style _____________Personality•Hobbies ____________Future •Plans ________•Dreams________ 2. My name is ______ and I’m a _____ student at ________________________

参考作文:My name is Anna. I am 16 years old and I come from Sunshine Middle school. I am an outgoing and hard-working student. I like to share my happiness and sorrow with my friends. And I like telling jokes, which makes my friends laugh. What’s more, my favorite subject is French. It’s cool for me to speak fluent French. I like sports, including badminton, table tennis and running. I want to be a writer or a teacher in the future.

(答题时间:40分钟)

*一、短文改错

文有10处语言错误。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 Dear Johnson,

I’m very happy to receive your e-mail on which you asked me about my life. I’d like share my experience with you. As a Senior 1 student, I was now working very hard to prepare for the coming final exam. In class, I listen to the teachers attentively and take notes careful. After class, I take an active part in various sports to keep healthy, that is also very important for my study. Both my teachers and parents give me many support. With their help and encouragement, I have been made great progress so far, but I have been able to build up my confidence. I have decided to attend the key medical university. I am sure I will realize his dream one day.

Best wishes.

Yours, Mary

二、阅读理解

Would you BET on the future of this man?He is 53 years old. Most of his adult life has been a losing struggle against debt and misfortune. A war injury has made his left hand stop functioning,and he has often been in prison. Driven by heaven-knows-what motives,he determines to write a book.

The book turns out to be one that has appealed to the world for more than 350 years. That former prisoner was Cervantes,and the book was Don Quixote(《堂吉诃德》). And the story poses an interesting question: why do some people discover new vitality and creativity to the end of their days,while others go to seed long before?

We've all known people who run out of steam before they reach life's

halfway mark. I'm not talking about those who fail to get to the top. We can't all get there. I'm talking about people who have stopped learning on growing because they have adopted the fixed attitudes and opinions that all too often come with passing years.

Most of us,in fact,progressively narrow the variety of our lives. We succeed in our field of specialization and then become trapped in it. Nothing surprises us. We lose our sense of wonder. But,if we are willing to learn,the opportunities are everywhere.

The things we learn in maturity seldom involve information and skills. We learn to bear with the things we can't change. We learn to avoid self-pity. We learn that however much we try to please,some people are never going to love us-an idea that troubles at first but is eventually relaxing.

With high motivation and enthusiasm,we can keep on learning. Then we will know how important it is to have meaning in our life. However,we can achieve meaning only if we have made a commitment to something larger than our own little egos(自我),whether to loved ones,to fellow humans,to work,or to some moral concept.

Many of us equate(视……等同于)“commitment” with such “caring” occupations as teaching and nursing. But doing any ordinary job as well as one can is in itself an admirable commitment. People who work toward such excellence—whether they are driving a truck,or running a store-make the world better just by being the kind of people they are. They've learned life's most valuable lesson.

1. The passage starts with the story of Cervantes to show that_________. A. loss of freedom stimulates one's creativity B. age is not a barrier to achieving one's goal C. misery inspires a man to fight against his fate D. disability cannot stop a man's pursuit of success

2. What does the underlined part in Paragraph 3 probably mean?

A. End one's struggle for liberty. B. Waste one's energy taking risks. C. Miss the opportunity to succeed. D. Lose the interest to continue learning. *3. What could be inferred from Paragraph 4?

A. Those who dare to try often get themselves trapped. B. Those who tend to think back can hardly go ahead. C. Opportunity favors those with a curious mind. D. Opportunity awaits those with a cautious mind. 4. What does the author intend to tell us in Paragraph 5? A. A tough man can tolerate suffering. B. A wise man can live without self-pity

C. A man should try to satisfy people around him. D. A man should learn suitable ways to deal with life 5. What is the author's purpose in writing the passage? A. To provide guidance on leading a meaningful adult life. B. To stress the need of shouldering responsibilities at work. C. To state the importance of generating motivation for learning. D. To suggest a way of pursuing excellence in our lifelong career. 三、写作

假设你是某大学的学生李津,你校英语俱乐部将选举新一届副,负责规划、组织俱乐部的相关活动,你欲参选,请按以下提示,写一篇竞选演讲稿.

个人的优势介绍(如性格、特长等)

组织校内的活动的设想(如举办讲座、英语晚会等) 组织校际交流活动的设想(如举办辩论赛、演讲比赛等) 表达竞选的愿望. 注意:

1. 词数不少于100; 2. 请勿提及真实学校姓名

3. 可适当的加入细节,以使内容充实,行文连贯。 参考词汇:

副:vice president 竞选: run for

一、

1. 第一句:on→in

考查介词。表示“在信中”,应用介词in。 2. 第二句:like后加to

考查不定式。would like后应加to do,表示“喜欢做……”,故在like后加to。

3. 第三句:was→am

考查时态。叙述作者现阶段的情况,应用现在进行时,故将was改为am。 4. 第四句:careful→carefully

考查副词。修饰动词take应用副词,故将careful改为carefully。 5. 第五句:that→which

考查定语从句。非性定语从句不能用that引导,该句中从句引导词指代主句,故应用which。 6. 第六句:many→much

考查形容词。修饰不可数名词 support,应用 much。 7. 第七句:去掉第一个been

考查语态。本句主语I与谓语动词make progress是主动关系,故去掉been。 8. 第七句:but→and

考查连词。此处前后两句是顺承关系,故将but改为and。 9. 第八句:the→a

考查冠词。此处表示泛指一所重点医科大学,故用不定冠词a。 10. 第九句:his→my

考查代词。结合语境可知此处应表示“实现我的梦想”,故将his改为my。 二、

1. B推理判断题。第一段讲述塞万提斯一生不幸,负债累累,因为战争受伤左手残疾,同时还身陷囹圄,在53岁的时候决定写书,最终写出成名作《唐吉诃德》,根据后文可知,所有的困境都没有阻挡他的成功,年龄也是如此,故选B。

2. D 词义猜测题。根据第三段I’m talking about people who have stopped learning on growing because they have adopted the fixed attitudes and

opinions that all too often come with passing years.故可知,作者谈论的不是那些没有到达巅峰的人,而是谈论那些不再学习成长的人,故可知run out of steam意为,停止学习,故选D。

3. C 推理判断题。根据第四段we lose the sense of wonder. But, if we are willing to learn, the opportunities are everywhere.可知,我们失去了好奇感,但是如果我们愿意学习,机会无处不在,故可知,机会总是留给那些有好奇心的人,故选C。

4. D 推理判断题。根据第五段we learn to bear with the things we can’t change. We learn to avoid self-pity. We learn that however much we try to please, some people are never going to love us—an idea that troubles at first but is eventually relaxing.可知,我们学会承受那些无法改变的事情,学会避免自怜,也学会了无论我们怎么去取悦别人,有些人是无法喜欢我们的,这个观点起初让我们苦恼,但是之后会让我们释怀,故可知,本段作者告诉我们要学会使用恰当的方式来对待生活,故选D。

5. A 主旨大意题。本文讲述要成功,就需要不断的学习,这样的生活才会有意义,故本文作者的目的是为了指导我们过一个有意义的成年人生活,故选A。 三、 参考范文:

Good afternoon, my dear friends,

My name is Li Jin. I’m outgoing and get on well with my classmates and teachers. I am skilled in organizing all kinds of activities. I’d like to run for the vice president of the English club in our school. I know as the vice president, I must do the following things for the club: I will try to make it known to every student and more students involved in the activities organized by the club. Also, to improve our English and get more students interested in English, I intend to organize some activities at school like lectures and English parties and inter-school ones such as English debate competitions and speech contests. I hope all of you will vote for me.

Thank you.

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容