华拓科技网
您的当前位置:首页高二英语题

高二英语题

来源:华拓科技网


一.阅读理解

阅读下列短文,从每题所给的四个选项中(A、B、C和D),选出最佳选项。

A

The following are four forms about medicine. How to use the medicine is very important. Never take any by mistake.

1)Take the medicine with water, followed by one tablet every eight hours, as required. For further night - time and early morning, take two tablets at bedtime. Do not take more than six tablets in 24 hours. For Children six to twelve years old, go to your doctor for advice. Reduce dosage if nervousness, restlessness or sleeplessness takes place.

2)Each pill of the medicine taken three times every day for fourteen years old. As usual, a pill 6∶00 a. m., before breakfast, one before 11∶00 and one before sleep. Not for children under six years old and old persons with heart attack.

3)The medicine for a person with a fever. Once two pills a day before sleep for adult. Not take the medicine without fever. Half for Children under 12 years old. Children with a high fever, go to see a doctor.

4)The medicine taken three times a day, once five pills for adult with a cold. Half of the pills for children 10 years old. Take the medicine before breakfast, lunch,

supper or before sleep.

1.Obviously a kind of medicine can’t be proper for ________, judging from the information.

A. children over twelve years old B. some old persons with a fever

C. some old persons with heart attack D. neither adults nor heart attack

2.When a person has a cold, he had better ________ .

A. have about more than fourteen pills a day B. have twice a day

C. have four times a day D. have nine pills a day

3.How many kinds of medicine are used for the children six years old?

A. All of them. B. Three kinds of medicine.

C. Two kinds of medicine. D. Almost not any medicine.

B

Some researchers claim that people´s personalities can be classified by their blood types.If you have blood type O, you are a leader. When you see something you want, you strive to achieve your goal. You are passionate, loyal, and

self-confident, and you are often a trendsetter. Your enthusiasm for projects and goals spreads to others who happily follow your lead. When you want something, you may be ruthless about getting it or blind to how your actions affect others. Another blood type, A, is a social, “people” person. You like people and work well with them. You are sensitive, patient, compassionate, and affectionate. You are a good peacekeeper because you want everybody to be happy. In a team situation, you resolve conflicts and keep things on a smooth course. Sometimes type As are stubborn and find it different to relax. They may also find it uncomfortable to do things alone.

People with type B blood are usually individualists who like to do things on their own. You may be creative and adaptable, and you usually say exactly what you mean. Also you can adapt to situations, you may not choose to do so because of your strong independent streak. You may prefer working on your own to being part of a team. The final blood type is type AB. If you have AB blood, you are a natural entertainer. You draw people to your because of your charm and easygoing nature. ABs are usually calm and controlled, tactful and fair. On the downside, though, they may take too long to make decisions. And they may procrastinate, putting off tasks until the last minute.

4. People with type O will do the following things except____.

A. direct a board B. burn the night´s oil

C. be considerate D. self-oriented

5. Which of the following is not the feature of type A?

A. Stubborn. B. Sensitive. C. Reserved. D. Patient.

6. The best profession for a type AB is ____.

A. Musician B. Peacekeeper C. Actor D. Spokesman

C

America is growing older. Fifty - eight years ago, only 4 out of every 100 people in the United States were 65 or older. To day, 10 out of every 100 Americans are over 65. The aging of the population will affect American society in many ways—education, medicine, and business. Quietly, the graying of America has made us a very different society—one in which people have a quite different idea of what kind of behavior is suitable at various , ages.

A person s age no longer tells you anything about his/her social position, marriage or health. There’s no longer a particular year in which one goes to school or goes to work or gets married or starts a family. The social clock that kept us on time and told us when to go to school, get a job, or stop working isn’t as strong as it used to be. It doesn’t surprise us to hear of a 29 - year - old university president or a 35 - year -old grandmother, or a 70 year - old man who has become a father for the first time. Public ideas are changing.

Many people say, “I am much younger than my mother— or my father— was at my age. ”No one says“Act your age” any more. We’ve stopped looking with surprise at older people who act in youthful ways.

7.It can be learnt from the text that the aging of the population in America ________ .

A. has made people feel younger

B. has changed people’s social position

C. has changed people’s understanding of age

D. has slowed down the country’s social development

8.The underlined word “one” refers to ________ .

A. a society B. America C. a place 9.“Act your age” means people should ________ .

A. be active when they are old

B. do the right thing at the right age

C. show respect for their parents young or old

D. population

D. take more physical exercise suitable to their age

10.If a 25 - year - old man becomes general manager of a big firm, the writer of the text would most probably consider it ________ .

A. normal B. wonderful

C. unbelievable D. unreasonable

二.完形填空

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项中,选出最佳选项。

It’s hard being an astronaut’s son. I__16__, everybody expects you to be special or__17__, and I’m just an average student, and I’m average, too, when it__18__basketball, football, soccer, and baseball.

I often wonder__19__ my father ever had a son like me. I mean he’s so__20__and so good at everything. So I used to dream about doing something spectacular to__21__ my father and make him__22__ me.

In one class, my teacher__23__ a Father’s Day essay contest for us and the winners’ essays would be read in front of all the parents and students. After school I walked home,__24__my father, who I would write about in my essay.

He sat with me in the__25___ when I was a little kid and had a nightmare.

He__26__me with a new puppy at my eighth birthday party. He sat and tried to__27__death to me when Grandpa Bob died. To me, he wasn’t a world-famous astronaut, just my dad.

I wrote about all these__28__ in my essay. One of our neighbors said, “I__29__ you’ll win the contest, David. You're the only one in town who could write about being the son of an astronaut.”

I__30__ I hadn’t shown anyone the essay, but now I almost hoped I wouldn’t win. I didn’t want to win just__31__ my father was an astronaut.

I won the second prize. When I finished reading my essay, the__32__applauded. I saw my father blowing his nose. I went back to my seat.

Dad nodded to me,__33__ his throat, and put his hand on my shoulder. “Son, this is the__34__moment of my life,” he said.

It was the proudest moment of my life, too. Maybe I’ll never be a great hero or win a Nobel Prize, but just then, it was__35__just to be my father’s son.

16. A. mean B. say C. know D. believe

17. A. strange B. honest C. perfect D. formal

18. A. refers to to

B. relates with C. talks about D. comes

19. A. why B. how C. whether D. when

20. A. normal B. funny C. special D. unique

21. A. shock B. influence C. attract D. impress

22. A. proud of B. interested in C. satisfied with D. ashamed of

23. A. reported B. announced C. claimed D. warned

24. A. caring about

D.complaining about

B. worrying about C. thinking about

25. A. silence B. threat C. horror D. dark

26. A. pleased encouraged

B. astonished C. supported D.

27. A. describe B. explain C. declare D. remark

28. A. experiments B. incidents C. details D. memories

29. A. wish B. guess C. bet D. promise

30. A. smiled B. nodded C. doubted D. shrugged

31. A. because B. if C. while D. as

32. A. parents B. audiences C. students D. teachers

33. A. cleaned B. blew C. cleared D. opened

34. A. best B. proudest C. finest D. greatest

35. A. natural B. honorable C. important D. enough

三.七选五

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

On holidays you’re likely to eat and overeat between family gatherings, office parties and celebrating with friends. 11 Here are some tips to help you enjoy holiday food without completely changing your diet:

1. Switch to small plates.

Not only do smaller dishes fill up faster, but the same size helping looks like more food when it’s on a small dish. 12 But whatever the size of your plate, it’s most important to remember to keep it balanced: half for vegetables, a quarter for grains and a quarter for lean meat.

2. Measure out snacks

Your favorite holiday movie is on. Take a minute to check the nutrition label and measure out a serving to keep calories in check. Take one popular brand of buttered microwave popcorn for example. 13 But the bag contains 2.5 servings. Eat the whole thing on your own, and you’ll have eaten 425 calories.

3. Split an entree(主菜).

Many restaurants serve far more food than one person needs in a single meal. 14 Or pack half your entree to go as soon as it’s served. Or choose a small-size option, if available.

4. Stop eating when you feel satisfied.

You don’t have to feel too full, or force yourself to clean your plate, before putting down your fork. 15 When you’re satisfied, save the rest for leftovers.

A. Share a main dish with a friend.

B. It’s important for you to eat more on holidays.

C. Eat slowly and pay attention to feelings of hunger.

D. Studies show we tend to put on a few pounds this time of year.

E. Enjoy an entree slowly by yourself.

F. So you’ll be likely to serve yourself less.

G. One serving is about 4 cups popped with 170 calories.

四.语法填空

阅读下列短文,在空白处填入适当的词(一个单词),或括号内单词的正确形式。

The Royal Swedish Academy of Sciences announced on October 6 36 Chinese scientist Gao Kun ( also known as Charles K. Kao ), a foreign academician of Chinese Academy of Sciences won the 2009 Nobel Prize in Physics for groundbreaking achievements 37 (concern)the transmission of light in fibers for optical communication.

Prof. Gao 38 (recognize) internationally as the \"Father of Fiber Optic Communications.\" He is credited for first 39 (public) proposing the possibility of practical telecommunications 40 (use) fibers. His work provided the impetus(推动力) for serious research and 41 (develop) throughout the world on glass fiber waveguides for communications.

42 (bear) in Shanghai in 1933, Gao moved to Hong Kong in 1949 with his family. He obtained his Bachelor of Science degree issued by the University of London and then pursued research 43 received his Ph. D degree in electrical

engineering issued by the Imperial College London in 1965. He served 44 the vice president of the Chinese University of Hong Kong from 1987 to 1996. In 1996, he was elected foreign academician at 45 8th Academician Conference of Chinese Academy of Sciences.

五.短文改错

文有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均限一词。

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

May I have your attention, please? I have an announcement make.

The Student Union is going to hold a party in Saturday evening, August 15, to welcome my friends from the United States. The party will be hold in the roof garden of the Main Building. It will begin at 7:30 p.m. There will have music, dancing, singing, games and exchange of gift. Everybody may bring a small gift on

this purpose. Remember to wrap it up, sign your name and write a few words of good wish.

Don’t forget: 7:30, Saturday evening, roof garden, Main Building. There is sure to be a lot of fun. Everybody is welcomed.

1.C

【解析】细节理解题。根据第三段“Not for children under six years old and old persons with heart attack.”可知第二种药物明显不适合六岁以下的孩子。故选C。

2.A

【解析】推理判断题。根据短文最后一段“The medicine taken three times a day, once five pills for adult with a cold.”可知这种感冒药一天共吃15片。故选A。

3.D

【解析】细节理解题。根据短文第二段“For Children six to twelve years old, go to your doctor for advice.”第三段“Not for children under six years old”第四段“Half for Children under 12 years old.”第五段“Half of the pills for children 10 years old.”可知前两种药物不适合6岁以下的孩子,后两种药物则没有明确说明适合六岁以下的孩子,故选D。

【备注】本文是四种药物的使用说明。

4.C

【解析】推理判断题。根据短文第一段“If you have blood type O, you are a leader. When you see something you want, you strive to achieve your goal. You are passionate, loyal, and self-confident, and you are often a trendsetter.”描述,可知O型血的人是天生的领导者,会努力实现自己的目标,热情,忠诚,自信,经常会是一个潮流的引导者。故选C。

5.C

【解析】细节理解题。根据第一段“Another blood type, A, is a social, “people” person. You like people and work well with them. You are sensitive, patient, compassionate, and affectionate... Sometimes type As are stubborn”可知A型血的人,敏感,有耐心,富有同情心和有情义。有时候也有点固执。故选C。

6.C

【解析】推理判断题。根据短文第二段“If you have AB blood, you are a natural entertainer.”可知AB型血的人是天生的表演者,因此最适合他们的职业是演员。故选C。

【备注】这篇短文主要说明了血型与性格的关系。

7.C

【解析】推理判断题。根据短文第一段“Quietly, the graying of America has made us a very different society—one in which people have a quite different idea of what

kind of behavior is suitable at various ages.”和第二段“Public ideas are changing.”可知人口老龄化已经改变了人们对于年龄的认知。故选C。

8.A

【解析】推理判断题。根据短文第一段“the graying of America has made us a very different society—one in which people have a quite different idea”可知这里的one是前文“a very different society”的同位语,也就是说one指的就是“a very different society”,故选A。

9.B

【解析】词义猜测题。根据短文最后一段“Many people say, ‘I am much younger than my mother— or my father— was at my age. ’No one says‘Act your age’ any more.”指的是做你这个年龄应该做的事情。故选B。

10.A

【解析】推理判断题。根据短文第二段“It doesn’t surprise us to hear of a 29 - year - old university president or a 35 - year -old grandmother, or a 70 year - old man who has become a father for the first time. Public ideas are changing.”可知人们对于年龄的看法已经有了很大的变化,对于题目中的事情会感觉很正常。故选A。

【备注】这篇短文主要谈到了美国的老龄社会问题,随着进入老龄社会,人们对于年龄的一些认知也发生了变化。

11.D

【解析】前一句提到了假期中你可能会在家庭聚会,办公室聚会和朋友的庆祝当中大吃特吃的问题。选项D说的是,研究表明我们很容易在一年中的这个时候增加几磅的体重。句中“this time”指的是就是“On holidays”,根据逻辑关系可知D为最佳答案。

12.F

【解析】前一句说的是,小盘子不仅装满得更快,而且看起来装的更多。因此你实际上吃到的东西更少。故选F。

13.G

【解析】根据后两句分析可知,425÷2.5=170,可知此处指的是,一份大约是170卡路里。故选G。

14.A

【解析】前一句说的是,饭店上的菜超出你的需要。根据后一句,或者菜一上来就将它的一般打包。可知此处指的是想法不吃完这份菜。选项A“和你的一个朋友分享这盘菜”与后一句表达意思一致。

15.C

【解析】前一句指的是,你不必吃得太饱,或者强迫自己把盘子里的菜吃完。根据后一句,当你觉得满意时,就把其余的留作剩菜。可知此处指的是,吃慢点,注意你的饥饿

感。故选C。

【备注】这篇短文主要讲述了为了保持身体健康,饮食上应该注意的几个问题。

16.A

【解析】前一句说的是,作为一个宇航员的儿子真难。可知本句指的是,我知道,每个人都盼望着你与众不同,十全十美。know知道。故选A。

17.C

【解析】根据上一题分析,可知此处指的是完美的意思,perfect完美的。故选C。

18.D

【解析】句意:并且当谈到篮球,橄榄球,足球和棒球时,我也是普通的。refer to涉及,适用于;relate with使相关,使符合;talk about谈论;come to想起,谈到,总计。talk一般以人为主体。when it comes to当谈到,提到,涉及到,故选D。

19.B

【解析】句意:总是想,我的父亲怎么会有我这样一个儿子。在引导宾语从句时,why从原因上强调为什么会这样。how从方式强调为什么会这样。根据后一句描述,可知此处只是方式上的问题,故选B。

20.C

【解析】根据短文第一句可知父亲是一个宇航员,根据后半句“so good at everything”可知他应该是特殊的,special特殊的。故选C。

21.D

【解析】根据前文“doing something spectacular”可知此处指的是做一些惊人的壮举来给父亲留下一个好印象的意思。impress给予某人深刻的印象。故选D。

22.A

【解析】根据前半句描述,可知此处指的是,让父亲为了我感到骄傲。proud of为……感到骄傲。故选A。

23.B

【解析】根据下文“a Father’s Day essay contest ”可知我的老师宣布了一个有关父亲节的写作比赛。report报告;announce宣布;claim声称;warn警告。故选B。

24.C

【解析】结合语境可知此处指的是,我在回家的路上,一边走一边想自己的父亲。think about考虑,思考。故选C。

25.D

【解析】根据下文“and had a nightmare ”可知此处指的是,当我是个小孩子的时

候,他和我一起坐在黑暗当中,并且我做了一个噩梦。dark黑暗。故选D。

26.A

【解析】根据下文“with a new puppy”可知此处指的是,他用一条新的小狗来逗我开心。please使高兴。故选A。

27.B

【解析】根据后半句,可知此处指的是他尽力向我解释死亡的事情。故选B。

28.D

【解析】根据上一段描述,可知我把所有这些记忆都写在了文章当中。memories记忆。故选D。

29.C

【解析】根据后一句描述,可知邻居打赌说我在比赛中会赢。bet打赌,确信。故选C。

30.D

【解析】根据前一句,可知面对邻居的话,我耸耸肩表示自己没有让任何人看过这篇文章。smile微笑;nod点头;doubt怀疑;shrug耸肩表示。故选D。

31.A

【解析】句意:我不想只是因为我是一个宇航员的儿子而获胜。because因为。故选A。

32.B

【解析】根据短文描述,可知台下除了学生以外,还有老师和家长。故此处指的是这些观众鼓起掌来。audience观众。故选B。

33.C

【解析】根据前文“I saw my father blowing his nose.”可知父亲清了清嗓子,把手放在我的肩膀上对我说。clear清除,清洁。故选C。

34.B

【解析】best最好的;proudest最骄傲的;finest最好的;greatest最棒的。结合语境可知此处指的是这是父亲最骄傲的时刻。故选B。

35.D

【解析】根据短文第一段描述,可知此处意思是:我可能成为不了一个大英雄, 或者赢得诺贝尔奖, 但是在那一刻,我足够成为父亲的儿子。enough足够的。故选D。

【备注】这篇短文作者主要记述了自己和父亲间的一个故事。

36.that

【解析】此处所填单词引导宾语从句,且从句中意思完整,引导词不作句子成分,故引导词用that。

37.concerning

【解析】此处指的是光在光纤中的传播的成就。concern是achievement的主动动作,故用现在分词作定语,填concerning。

38.is recognized

【解析】句意:高坤被国际上认为是“光纤通讯之父”。主语是动作对象,故用被动语态,填is recognized。

39.publicly

【解析】公开地提出,此处用副词修饰动词proposing提出,故填publicly公开的。

40.using

【解析】此处指的是“使用光纤进行实际通信的可能性”。此处use是“the possibility of practical telecommunications”的主动动作,故用现在分词做定语。

41.development

【解析】此处用名词和前文“serious research”作为for的并列宾语,故填development。

42.Born【解析】此处bear和主语Gao是动宾关系,故用过去分词做伴随状语,意思是出生于上海。应填Born。

43.and

【解析】pursued和received是顺接关系,故用并列连词and。

44.as

【解析】此处指的是,他在1987到1996年担当中文大学的副校长。serve as担当。故填as。

45.the

【解析】英语序数词作定语时,前面一般要加定冠词the。

【备注】这篇短文主要介绍了著明华裔科学家高坤的生平事迹和科学成就。 短文改错

May I have your attention, please? I have an announcement ^ make.

to

The Student Union is going to hold a party in Saturday evening, August 15, to

on

welcome my friends from the United States. The party will be hold in the roof garden

our held

of the Main Building. It will begin at 7:30 p.m. There will have music, dancing, singing,

be

games and exchange of gift. Everybody may bring a small gift on this purpose.

exchanging gifts for

Remember to wrap it up, sign your name and write a few words of good wish.

wishes

Don’t forget: 7:30, Saturday evening, roof garden, Main Building. There is sure to be a lot of fun. Everybody is welcomed.

welcome

【解析】

1、 该句子用的是have sth to do而不是have sb do, 在make前加to 。

2、 指某一天的上下午时用介词on而不用in。

3、 此处的fiends应是讲话一方的朋友,是复数概念,将my改为our。

4、 根据句意,此处是将来被动,应将hold改为held。

5、 表示从在的有用there be不是there have, 应将have改为be。

6、 此处的exchange与dancing, singing,是并列关系,应将exchange改为exchanging。

7、 此处的gift是大家交换,是复数,应将gift改为gifts。

8、 根据句意,此处是为了这一目的,应是for this purpose; 而on purpose“故意”。

9、 此处的wish应是复数概念,所以将wish改为wishes。

10、Welcome一次即可作动词,又可作形容词,所以,应将welcomed改为welcome

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容