2022高考英语模考模拟卷(十四) 英语试题 本卷满分150分,考试时间120分钟。 注意事项: 1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。 2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。 3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 第一部分 听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A 、B、 C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. £ 19. 15. 答案是 C。 1.What does the woman want to find out? A.Her gloves. B.Her keys. C.Her library books. 2.When will the film be on? A.At 6:50. B.At 7:00. C.At 7:10. 3.What is the woman doing? A.Getting some rest. B.Staying in hospital. C.Preparing a report. 4.What can we learn from the conversation? A.The man is good at shopping online. B.The man never shops online. C.The man needs to buy some books. 5.What’s the probable relationship between the speakers? A.Host and guest. B.Husband and wife. C.Boss and secretary. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7 题。 6.How long does the woman stay in a small room totally? A.3 days. B.4 days. C.5 days. B. £ 9. 18. C. £ 9. 15. 7.When was the London Export Commodities Fair over? A.The day before yesterday. B.Yesterday. C.Today. 听第7段材料,回答第8、9题。 8.Which class is the boy in? A.Class One. B.Class Two. C.Class Three. 9.What will the boy do next? A.Practise basketball. B.Study in the classroom. C.Cheer the girl on. 听第8段材料,回答第10至12题。 10.What kind of apartment does the woman want? A.An apartment within driving distance from her office. B.An apartment where pets are not allowed. C.An apartment with two bedrooms. 11.Who has two dogs? A.Dave. B.The man. C.The woman. 12.How will the man help the woman? A.Call the agent for her. B.Ask around for her. C.Move into his cousin’s apartment. 听第9段材料,回答第13至16题。 13.What did Bruce do in Beijing? A.Further his study. B.Do business. C.Go sightseeing. 14.When will Tracy go to Beijing? A.Next Thursday. B.Next Friday. C.Next Saturday. 15.What does Tracy ask Bruce to do? A.Give her some advice on the job interview. B.Recommend some interesting places. C.Accompany her to the job interview. 16.Where is Diana going next Thursday? A.Brazil. B.London. C.Beijing. 听第10段材料,回答第17至20题。 17.What do American teenagers think of part-time jobs? A.They learn skills and get money. B.They meet the schooling requirement. C.They can get a good job in the future. 18.At what age are American teenagers allowed to do part-time jobs? A.12 years old. B.13 years old. C.14 years old. 19.Where do American teenagers prefer to work? A.In a school. B.At camps. C.In a hospital. 20.What can a 13-year-old American teenager do? A.Do police work. B.Work at amusement parks. C.Take care of babies. 参及听力原文 1~5 BCCAB (Text 1) 6~10 ABCAC 11~15 ABABB 16~20 AACBC W:Have you taken my keys out of my handbag? M:No.They were with your gloves on top of your library books in the hall. W:Well,they aren’t now.What have I done with them? (Text 2) W:What is the time,honey? M:It’s 6:10. W:So I have 20 minutes to enjoy my supper,30 minutes to have a hot bath and 10 minutes to go to the cinema. M:Yeah,take your time. (Text 3) W:I am so busy!I’ll have an important report tomorrow. M:Are you almost done? W:No and I’m starting to feel sick. M:You’d better get some rest before you get sicker. W:I don’t have time to rest. (Text 4) W:I want to buy several books,but I’ve been too busy.I’ve never shopped online before.How do you go about doing so? M:It’s very simple.We need to register at a trusted website and then follow their instructions for making purchases. (Text 5) M:Cathy,this is Mike.I am telephoning because I am going to meet some guests at the airport.So I will be absent from lunch. W:That is OK.I will wait for you at supper time. M:See you then. (Text 6) M:Good evening,madam.May I help you? W:Yes,I’d like to have a bigger room.You know,you didn’t have bigger ones the day before yesterday when I checked in because the London Export Commodities Fair was being held.So I’ve been staying in a small one. M:I see.The fair was over yesterday.Now we do have vacant bigger rooms.When do you want to change the room? W:Tomorrow evening. (Text 7) M:Hi,Mary. W:Hi,Michael.Are you going to play basketball now?I saw you playing basketball almost every morning during the winter holiday. M:Right.You know I will play in the basketball game between Class Two and our class next Saturday. W:You mean between Class Three and Class Two? M:Yes.Will you come and cheer us on? W:Of course I will.What time? M:At 2:30 pm. W:OK.I want to watch the first basketball game of our school this semester. M:I hope our team will win.I must go to practice.Bye. W:Bye. (Text 8) W:Hey,how’s it going? M:Pretty good.What are you up to today? W:I’m looking for an apartment. M:Do you want a small apartment or a large one? W:I am hoping to find a 2-bedroom apartment. M:Have you been looking in the newspaper for ads? W:Yes,and I have the phone number of an agent who said he could help me find a place. M:Where in town are you hoping to find an apartment? W:As long as it’s affordable and close enough to where I work for me to ride my bicycle or walk,I’m really not particular. M:Don’t you have a dog? W:Yes,I do. M:That may make the search more difficult. W:I know.A lot of places I’ve looked into don’t allow pets. M:My cousin Dave has two small dogs in his apartment.I’ll ask him if his building has any vacancies. W:I would appreciate that.Let me know what he says. M:Sure thing. (Text 9) W:Hello,Bruce.I heard that you lived in Beijing for quite a while. M:That’s right,Tracy.When I lived there for about six years,I did my Master’s and Doctor’s degrees.Why do you ask? W:Well,I am flying to Beijing for a job interview next Friday.I will have several free days,so I plan to go out and see the city.Where do you think I should go? M:Wow,I admire you,going so far from London for a job interview!Well,there are many places that are worth visiting,such as the Forbidden City,the Temple of Heaven,the Summer Palace,and Tian’anmen Square.Oh,yes!Don’t forget to plan a day at the Great Wall.That’s something visitors should never miss! W:Sounds great!I can’t wait to go! M:Is your sister Diana going with you? W:No,she is going to Brazil on business next Thursday.She’ll be there for about six days. (Text 10) W:For American teenagers,doing a part-time job is an important part of growing up.They can learn some important skills by doing a part-time job.They can also earn some money in this way.Many teenagers say that making their own money gives them a sense of pride and freedom. American teenagers are allowed to do part-time jobs at the age of 14.On weekdays,they may go to work a few times a week after school.They usually work for longer on weekends. In summer,American teenagers are excited if they find part-time jobs at camps,swimming pools and amusement parks.These jobs can bring them too much fun. Some of the most stressful jobs include teaching,nursing,and police work.But these jobs can be useful for their future.When they grow up,the students with work experience are more likely to succeed than those without work experience. A favourite job for many teenagers is babysitting,and they can start before the age of 14.What they only do is stay in the house and make sure the kids are OK.At the same time,they can do their homework,watch TV,or talk on the phone with friends. 第二部分 阅读(共两节,满分50分) 第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。 A The Best National Parks to Visit in Winter While most parks tend to draw families in the summer and fall, there are also ideal spots for adventurous winter trips. Yellowstone National Park, Wyoming The country's oldest and best-known national park takes on an almost otherworldly atmosphere in winter: the air filled with rolling steam, the strong colors of hot springs, the surrounding white landscapes, let alone the impressive wildlife during this time, like bison, wolves, and playful red foxes. Just book a guided hiking tour to get a ranger's perspective on the park and local people. Joshua Tree National Park, California With its giant red rocks and unique trees , you'll feel like stepping onto a foreign planet as you spend hours hiking the Panorama Loop or Maze Loop. The park is recognized as an International Dark Sky Park , featuring virtually zero light pollution and the country's best views of a starry sky. Grand Canyon National Park, Arizona A significantly lower number of visitors in winter means you can take in unblocked views of the South Rim, and get to see the rare beauty of the Grand Canyon dusted with snow. For those adventurous and daring, it is recommended to hike the Bright Angel Trail and take chance to see the canyon's wintertime wildlife ,including mule deer, elk, and bald eagles. Virgin Islands National Park, St. John Surprise! Not all wintertime national park trips need to involve snow. Virgin Islands National Park is most famous for its white-sand beaches. You can also hike inland to visit old sugar plantations, or venture out to the water to swim along with sea turtles and manta rays. You will definitely enjoy a different winter here. 21. Which park will one choose if he/she is interested in stars? A. Yellowstone National Park. B. Joshua Tree National Park. B. Grand Canyon National Park. D. Virgin Islands National Park. 22. What do we know about the Grand Canyon National Park? A. We can have a poor view of the South Rim there. B. It lies in an area with rolling steam and hot springs. C. There is a slight decline in visitor numbers in winter. D. The Bright Angel Trail is challenging in cold weather. 23. Which activity is mentioned in all of the parks? A. Hiking. B. Skiing. C. Swimming. D. Hunting. 21. B。细节理解题。根据第三段结尾可知Joshua Tree National Park因其几乎没有光线污染,是观看星空的最佳地之一,被誉为国家黑夜公园,因此可推断此公园适合对星星感兴趣的人。 22. D。细节理解题。根据第四段内容可知在Grand Canyon National Park,冬季游客人数骤减,南部峡谷的风景终于可以一览无余,而the Bright Angel Trail的远足是推荐给勇敢而又热爱冒险的人,因此可推断这条线路冬天很有挑战性,故选D。 23. A。细节理解题。根据全文可知,四个公园都推荐了适合远足的活动。 B Sometimes a book comes along that isn’t just “interesting” or “well done”- it’s a book where it seems like the author looked into your brain and wrote a book specifically for you. A book like that for me was released this week. It’s called 100 Things We’ve Lost to the Internet, written by editor Pamela Paul. Paul lists 100 things we used to do that the Internet has either changed or taken over completely: writing letters, print newspapers, the joys of being bored, and hot having all the knowledge in the world in your pocket. As I’m a longtime accumulator of random knowledge, certain entries on the list-Being the Only One, Figuring Out Who That Actor is---hit me where I live; remembering detailed facts is no longer nearly as impressive when everyone has the capability to find the answer in seconds. On and on the list goes, with every minor shift adding to the pile. What this book does so well is illustrate the growth of that pile; while any individual item might be no big deal, the collected set is significant. It’s a list of ways in which the world now is different from the world then. Obviously, Paul isn’t saying that everything back then was better. Time marches on, after all, and it’s tough to argue against the many benefits that the Internet has brought into our lives. But that isn’t really the point. It’s not about whether it used to be better. It’s that it used to be different. 100 Things We’ve Lost to the Internet is a fun read for those of us who share some of Paul’s memories and experiences. We remember what it was like and we like to remember. The landscape has shifted, and no doubt it will shift again as technology’s advancement continues apace. This book serves as a reminder of the simple truth that when gains are made, sometimes something is lost. 24. What is the purpose of the text? A. To review and recommend a good read. B. To comment on the effect of the Internet. C. To argue for the viewpoint of a new book. D. To urge the readers to value what they have. 25. Which might be entries on Paul’s list? A. Maps and Eye Contact. B. E-pay and Compact Disks. C. Postcards and Homeschooling D. Bad Photos and Washing Machines. 26. What does the underlined phrase “hit me where l live” in paragraph 3 mean? A. Prove what I’m good at. B. Introduce how I grew up. C. Describe the place I live in. D. Speak out what is on my mind. 27. What conclusion has the author drawn after reading Paul’s book? A. Things in the past are better. B. There’ re no gains without pains. C. The internet is a double-edged sword. D. Technology is constantly changing the world. 【解析】 本篇是一篇说明文,介绍一本名叫 100 Things We’ve Lost to the Internet 的书 24 A,推断题。根据题目找主旨定位到文章第 1 段最后一句。本周一本由 Pamela Paul 所写,名叫 100 Things We’ve Lost to the Internet 的书,后续的文段都在介绍此书,可以排除BCD 选项,所以选择 A。 25 A,细节题。由题干 list 可定位到第 2 段第一句,Paul 在书中列举了 100 种我们以前用的,但如今被互联网改变或完全取代的事物。根据文意这些变化主要是与互联网相关, B 项 E-pay 电子支付在互联网出现以前没有,C 项 post card 明信片和 D 项 washing machine 与互联网无关,所以选择 A。 26 D,猜词题。根据划线部分定位到第 3 段,作为一个长时间收集各种随机知识的人,清单上的一些内容打动了我,说出了我心中所想。所以选择 D。 27 B 推断题。根据题文同序原则,可推断该篇最后一题的定位信息会出现在最后一段。根据最后一段最后一句可知,这本书提醒了我们一个重要的——当我们取得收获时, 优势必须失去一些东西,所以选择 B。 C The past few years have been difficult for 13-year-old Adeola Abraham. In 2020, the teen was diagnosed with a rare blood disorder, and he survived a successful bone marrow transplant (骨髓移植) and rounds of chemotherapy (化疗). Thankfully, Adeola is now out of the hospital. During his recovery, he found out that he had qualified for a once-in-a-lifetime opportunity to ask for a dream wish from Make-A-W ish Missppi. While many teens would choose a memorable Disney trip, meet a favorite figure or get a PlayStation, Abraham instead chose to feed the homeless in his local community. The Make-A-Wish Foundation is famous for brightening the lives of children suffering from critical illnesses by meeting their wishes. A wish typically falls into three categories: a wish to have something, go somewhere or meet someone. Abraham's charitable wish to give came as a surprise to the organization. Linda Sermons,, a Make-A-W ish Missippi representative, said that Abraham's generous wish was the first of its kind in the organization's 35 year history. She was impressed with the teen's maturity and sense of sympathy. Make-A-Wish Mississippi approved of the teen's wish in a big way, They created a service named after the teen, called Abraham's Table,which would provide free meals to the homeless every month for the next year. Local businesses generously donated food and supplies, and receivers gathered in Jackson's Poindexter Park for the meals. Abraham and his proud mom personally attended and handed out the food. Abraham's Table fed more than 5 people at its first event. Abraham said it warmed his heart when the receivers came back to thank him for the meal he provided. Abraham now wants to inspire other teens to get more involved in local charities. He also wants to continue his mission of helping others by starting his own nonprofit that helps those experiencing food insecurity. 28. What made Abraham a remarkable boy? A. His exceptional choice for a dream wish. B. His great sufferings from a critical disease. C. His special qualifications for a dream wish. D. His successful survival from a blood disorder. 29. What can we learn from Paragraph 3? A. Eighty people or so benefited from Abraham’s Table. B. Abraham’s act of kindness received positive reaction. C. The organization provided financial help for the homeless. D. The local businesses were greatly appreciated by the receivers. 30. According to the passage, which words can best describe Abraham? A. Energetic and determined. B. Mature and intelligent. C. Sympathetic and selfless. D. Generous and cautious. 31. Which of the following can best describe the story? A. Hard work always pays off. B. It’s a blessing to be a giver. C. Actions speak louder than words. D. Miracles often occur in bad luck. 28. A。推理判断题。根据第一段最后一句Abraham instead chose to feed the homeless in his local community.和 第二段第三句Abraham's charitable wish to give came as a surprise to the .organization.可知Abraham决定做慈善捐赠活动不同于一般孩子的选择。 29. B。细节理解题。根据第三段第一句第二句他们同意了他的愿望并设立Abraham's Table, 以及当地公司积极参与可知Abraham的慈善行动得到了积极的回应。 30. C。推理判断题。根据全文Abraham对he homeless 充满了同情心,无私地做慈善捐赠活动并尽心尽力的帮助他人可知。 31.B。推理判断题。本篇文章主要讲述充满同情心的Abraham放弃自己获得的机会全心全意做慈善捐赠活动。Hard work always pays off.努力工作总是有回报的。It's a blessing to be a giver给予是一种幸福。Actions speak louder than words.行胜于言Miracles often occur in bad luck.奇迹经常发生在坏运气中。可 知B最能体现文章的中心。 D A mirror coated in red paint, a banana stuck to the wall with tape, and an unseen sculpture- these are just a few of the abstract artworks that have recently sold for surprising amounts. Now, Dutch artist Jens Haaning has taken the genre to a whole new level. His appropriately named “TAKE THE MONEY AND RUN” masterpiece, consisting of two empty frames, has set a local museum back $9 000! Earlier this year, the Kunsten Museum in Aalborg appointed Haaning to create two pieces for their coming “Work It Out” exhibit. According to their written agreement, the artist would use the $9 000 lent to him by the museum to reproduce two of his previous artworks about labor. The first, An Arerage Austrian Year Income, displayed euro bills on a canvas (画布) in a framework, while the second, focusing on Danish incomes, did the same using krone notes. But when the museum opened the boxes the artist sent before the exhibit’s opening on September 24, 2021, they found two blank frameworks titled “TAKE THE MONEY AND RUN”. The museum officials admit that Haaning’s artwork is unique. But museum director Lasse Andersson expects the artist to fulfill his contractual (合同的) duty and return the money when the exhibition ends. “I absolutely want to give Haaning the right to say that a new work has been created in its own right, Andersson told Danish radio. “But that is not the agreement we had.” However, Haaning thinks his artwork is perfect for the exhibit, which examines the relationship between art and labor. He argues that the empty canvases stressed the unfair working conditions of many artists, including himself. He says the museum’s $2 300 pay for the artworks was not even enough to cover his costs. “The work is that I have taken their money,” he told Danish radio. “It’s not theft. It is breach (违背) of contract, and breach of contract is part of the work.” 32.What does the underlined word “genre” in Paragraph 1 mean? A.Theory. B.Quality. C.Number. D.Style. 33.What did Kunsten Museum intend Haaning to do with $9 000? A.To organize “Work It Out” well. B.To produce his former works again. C.To create fine arts about labor. D.To copy An Average Austrian Year Income. 34.What is Lasse Andersson’s attitude Haaning’s work “TAKE THE MONEY AND RUN”? A.Approving. B.Dissatisfied. C.Unconcerned. D.Doubtful. 35.What is the best title for the text? A.A Surprising Exhibition C.An Unsettled Agreement B.A Humorous Artist D.Two Blank Canvases 本文是一篇新闻报道。主要报道了哈宁创作了两个空白的画框,使得他的抽象艺术水平达到了一个全新的高度并因此与博物馆之间产生了分歧。 32.词句猜测题。根据下文“His appropriately named “TAKE THE MONEY AND RUN” masterpiece, consisting of two empty frames, has set a local museum back $9 000”可知,这里说的是哈宁把这种抽象创作的风格带到了全新的水平, “genre”意思是风格,故选择D项。 33.细节理解题。根据第二段中“According to their written agreement, the artist would use the $9 000 lent to him by the museum to reproduce two of his previous artworks about labor.”可知,博物馆想让哈宁去复制他以前的两件关于劳动的作品,故选择B项。 34.推理判断题。根据第三段中“The museum officials admit that Haaning’s artwork is unique. But museum director Lasse Andersson expects the artist to fulfill his contractual (合同的) duty and return the money when the exhibition ends.”可知,安德森对哈宁的创作是赞同的,故选择A项。 35.主旨大意题。根据第一段中“His appropriately named “TAKE THE MONEY AND RUN” masterpiece, consisting of two empty frames, has set a local museum back $9 000!”结合全文可知,本文主要围绕哈宁创作的两个空白画框而展开的,故选择D项。 第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分) People say water can improve health and memory. But now some experts say that to think drinking water equals health is taking things too far and that hydration(水合作用)is about the balance between electrolytes(电解质)like sodium and the water in your body. Then, how much water do you need to drink? Many say you should drink eight 8-ounce glasses of water a day. Not so, some experts say. 36 A 200-pound person who hikes 10 miles in the heat needs more water than a 120-pound office manager in a temperature-controlled building. 37 Someone with a heart condition or kidney stones has one level of need. A person taking diuretic drugs(利尿药)may need a different amount of water. You may need to change the amount you are drinking if you have been ill with vomiting or diarrhea. Water is a better choice than sugary sodas or fruit juices. 38 One popular idea is that caffeine or alcohol will make your body lose much water. But one study showed the effect is not significant.You also get water from what you eat. Fruits, vegetables, and soups all add to the intake of water. Your body will tell you if you are hydrated enough. You don’t have to think about it or add up the ounces you drink. 39 Electrolytes are essential minerals. 40 Some sports drinks ads say you need to add electrolytes to stay healthy. But some experts say that your body produces electrolytes. You may need more water if you exercise a lot during the heat of the day. Otherwise,most people get enough electrolytes from food. A. Just drink when you are thirsty. B. They are vital to many functions in the body. C. It gives you more energy and makes you look good. D. Instead, your body and the activities you attend matter. E. It is also necessary to set a timetable about when to drink water. F. The amount of water you need in a day also depends on your health. G. But when it comes to hydration,any drink can add water to your system. 本文是说明文,阐述如何健康饮水。 36. D。文章以问题引入每天要喝八杯水的观点。从“Not so, some experts say.\"这句可知那 观点不对,再从后面一句“A 200-pound person who hikes 10 miles in the heat needs more water than a 120-pound office manager in a temperature-controlled building.\"可知自己身体体重和所参加的活动才是决定饮水量的重点。故选D项。 37. F。该段落举了三个例子都是说明患不同疾病的人饮水量不同。所以该段主要阐述饮水量还取决于不同的健康状况。第37空在段首,是该段的主题句。故选F项。 38. G。该段第一句“Water is a better choice than sugary sodas or fruit juices.\"是人们普遍的观点。但是从后面的阐述“One popular idea is that caffeine or alcohol will make your body lose much water. But one study showed the effect is not significant. You also get water from what you eat.\"”可知,任何饮料都可以给身体补充水分,所以第38空与第- .句应是转折的关系,符合语境。故选G项。 39. A。第39空前面的两句“Your body will tell you if you are hydrated enough. You don't have to think about it or add up the ounces you drink.\" 可知你的身体会告诉你是否缺水,所以当你感到口渴的时候就喝水。故选A项。 40. B。该段落的第- -句\"Electrolytes are essential minerals.\"说明电解质是必不可少的矿物质。第40空是对该句的进一-步解释:它们对身体的许多功能都至关重要,符合语境。故选B项。 第三部分 语言运用(共两节,满分30分) 第一节(共15小题;每小题1分,满分15分) 阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。 When I was a boy, my parents owned a small grocery store. As I ____41____ those days, many people come to mind. One such person was Nick. I still remember the first time I saw him—or perhaps “experienced” him is a more ____42____ term. The moment he entered the store I could feel a rush of ____43____ fill the place. Singing at the top of his lungs, Nick made quite a(n) ____44____. Nick had great enthusiasm for life. I really admired him for his ability to be completely himself and at ____45____ with everyone he met and in every situation. For me, his ____46____ wasn’t really what he did or how he did it, but rather that he was absolutely comfortable simply being himself — a true free spirit. The memory of Nick ____47____ me of the encouraging phrase, “Dance like no one is ____48____.” Countless times I’ve resisted expressing myself simply because I didn’t want to ____49____ looking silly or foolish. I often ____50____ my true self behind a wall of insecurity, but respect those who ____51____ this inhibition (压抑). No ____52____ this is why I remember Nick so fondly, for he was who he was, and didn’t for a second ____53____ any of it back. Whether you loved him or hated him, Nick most certainly danced to his own ____54____ and never apologized for it. Perhaps someday I, too, will have the courage and confidence to ____15____ the steps to that dance. 41.A.keep track of B.make use of 42.A.academic 43.A.wind 44.A.entrance 45.A.war 46.A.appearance 47.A.informs 48.A.watching 49.A.mean 50.A.display 51.A.lack 52.A.idea B.appropriate B.fear B.exit B.sea B.credit B.relieves B.singing B.risk B.hide B.have B.way C.think back to C.abstract C.smell C.fortune C.odds C.appeal C.reminds C.thinking C.allow C.expose C.exhibit C.doubt D.come down to D.advanced D.energy D.mistake D.ease D.achievement D.warns D.hearing D.avoid D.enjoy D.bear D.excuse 53.A.pay 54.A.role 55.A.recognize B.give B.style B.learn C.take C.tune C.praise D.hold D.way D.remember 这是一篇记叙文。主要讲述了作者回忆起尼克,他可以在任何情况下、与任何人的相处时完全展示自己并且感觉自在,作者希望有一天自己也可以做到自如地展示自己。 41.考查动词短语辨析。句意:当我回想起那些日子,许多人浮现在我的脑海中。A. keep track ofB. make use of利用;C. think back to回想起;D. come down to归结为。跟踪;根据下文“those days, many people come to mind. One such person was Nick.”可知,此处表示作者回想起那些日子。故选C项。 42.A. academic学术的;B. appropriate适当的;C. abstract抽象的;D. advanced考查形容词词义辨析。高级的。根据语境,此处表示作者认为“体验”尼克是一个更适当的说法。故选B项。 43.考查名词词义辨析。句意:他一走进商店,我就感觉到一股活力充满了商店。A. wind风;B. fear恐惧;C. smell气味;D. energy活力。根据下文“Singing at the top of his lungs”可知,尼克高声歌唱,所以作者感觉到了一股活力。故选D项。 44.考查名词词义辨析。A. entrance入口;B. exit出口;C. fortune财富;D. mistake错误。根据上文“Singing at the top of his lungs”可知,尼克会吸引人的注意,大出风头,make quite an entrance表示“大出风头”。故选A项。 45.A. war战争;B. sea海洋;C. odds几率;D. ease舒适。考查名词词义辨析。根据上文“I really admired him for his ability to be completely himself”可知,此处表示作者钦佩尼克可以完全表现自己并感觉自在的能力,at ease表示“舒适自在”。故选D项。 46.考查名词词义辨析。A. appearance外表;B. credit信用;C. appeal吸引力;D. achievement成就。根据上文“I really admired him for his ability to be completely himself and at ______ with everyone he met and in every situation.”可知,尼克使得作者钦佩,对作者有吸引力。故选C项。 47.考查动词词义辨析。句意:对尼克的记忆让我想起了一句鼓舞人心的话:“跳舞吧,像没有人欣赏一样。”A. informs通知;B. relieves缓解;C. reminds使想起;D. warns警告。根据下文“me of the encouraging phrase”可知,对尼克的记忆使作者想起了鼓舞人心的话。故选C项。 48.考查动词词义辨析。A. watching观看;B. singing唱歌;C. thinking思考;D. hearing听。根据上文“Dance like no one is”可知,此处表示像没有人看着一样跳舞。故选A项。 49.考查动词词义辨析。句意:无数次,我拒绝表达自己,只是因为我不想冒险让自己看起来很傻。A. mean打算;B. risk冒险;C. allow允许;D. avoid避免。根据下文“looking silly or foolish”可知,作者不想冒险让自己看起来很傻。故选B项。 50.考查动词词义辨析.A. display展示;B. hide隐藏;C. expose暴露;D. enjoy享受。根据上文“Countless times I’ve resisted expressing myself simply because I didn’t want to _______ looking silly or foolish.”可知,作者经常隐藏真实的自己。故选B项。 51.A. lack缺乏;B. have有;C. exhibit展示;D. bear忍受。考查动词词义辨析。根据上文“but respect those who”以及语境可知,作者经常把真实的自我隐藏在不放心的墙后,但又尊重那些缺乏这种压抑的人。故选A项。 52.A. idea想法;B. way方式;C. doubt疑问;D. excuse借口。考查名词词义辨析。根据上文“I often my true self behind a wall of insecurity, but respect those who this inhibition (压抑). ”以及下文“this is why I remember Nick so fondly”可知,毫无疑问,这就是作者记得尼克的原因,no doubt表示“毫无疑问”。故选C项。 53.考查动词词义辨析。A. pay支付;B. give给予;C. take携带;D. hold保持。根据语境,此处表示尼克没有任何一秒隐藏自己,hold back表示“隐瞒”。故选D项。 54.考查名词词义辨析。句意:无论你是爱他还是讨厌他,尼克都会按照自己的曲调跳舞,从不为此道歉。A. role角色;B. style风格;C. tune曲调;D. way方式。根据上文“danced to his own”可知尼克按照自己的曲调跳舞。故选C项。 55.考查动词词义辨析。A. recognize认识;B. learn学习;C. praise表扬;D. remember记住。根据上文“Countless times I’ve resisted expressing myself”根据下文“Perhaps someday I, too, will have the courage and confidence”可知作者拒绝表现自己,所以此处表示作者希望自己可以学会舞蹈的舞步,自如地展示自己。故选B项。 第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 I am Chuck Leavell, musician, forester, and conservationist from Georgia. I was also co-founder of the website Mother Nature Network, which ______(56)(integrate) into Treehugger the other day. I am very excited and pleased to announce that I am now ______(57)(official) a team member of Treehugger as editor-at-large and ______(58) ambassador for our Treehugger Family! My interest in the environment goes back decades. In 1981, my wife, Rose Lane Leavell, and I inherited (继承)around a thousand acres from Rose's grandmother ______(59) (know) that it was family land that we wanted to keep — but not knowing exactly ______(60) to do with it — we researched options and decided to grow trees for long-term ______(61)(sustain) forestry. We studied books on forestry, attended various ______(62) (course) to learn as much as we could about the subject. Since then, we have planted more trees.[3]Whether on our own land or in the world at large, I never stop advocating for the environment - that is why I'm so happy to be here. As I begin my role, I look forward to ______(63) (contribute) to Treehugger in many ways. I ______()(be) a fan of Tree hugger all this time, and I consider this a very special opportunity. So, please keep focus on as I join this outstanding and talented group of writers, researchers, and folks who have a passion ______(65) environmental subject matter and for finding ways and doing things to improve our planet! 本文是一篇演讲稿,是“自然母亲网络”网站的联合创始人Chuck Leavell 在该网站被并入到 “拥抱树木者”网站时发表的一篇演讲,倡议大家继续关注“拥抱树木者”网站,为保护环境做些贡献。 56.考查时态语态。句意:我也是“自然母亲网络”网站的联合创始人,该网站前几天被并入到“树木拥抱着”网站中。根据时间状语the other day(前几天)可知,句子是叙述过去的情况,应该用一般过去时;which引导定语从句,指代先行词the website Mother Nature Network,作主语,是单数,与谓语动词integrate之间是逻辑上的被动关系,因此用一般过去时的被动语态。故填was integrated。 57.考查副词。句意:我非常激动也很高兴地宣布,作为我们“树木拥抱者”大家庭的特约编辑和大使,我现在正式成为“树木拥抱着”的团队成员。修饰名词短语a team member of Treehugger,应该用副词形式。故填officially。 58.考查冠词。句意:我非常激动也很高兴地宣布,作为我们“树木拥抱者”大家庭的特约编辑和大使,我现在正式成为“树木拥抱者”的团队成员。此处用不定冠词an表示数量,意思为“一名,一位”;ambassador的发音是以元音音素开头,因此用不定冠词an。故填an。 59.考查非谓语动词。句意:我们知道它是我们要继承下去的家族土地,但不知道该怎么做。句子的主语是inherited,故know用现在分词,句子主语we和know之间为逻辑上的主动关系,因此用现在分词作状语。故填Knowing。 60.考查连接词。句意:我们知道它是我们要继承下去的家族土地,但不知道该怎么做。短语do with意思为“处理,应对”,常和连接代词what连用;短语what …do with“如何处理/ 应对”。故填what。 61.考查形容词。句意:我们研究了各种选择,决定为长期、可持续发展的林业种植树木。修饰名词forestry应该用形容词形式;sustain是动词,形容词形式为sustainable。故填sustainable。 62.考查可数名词单复数。句意:我们学习了有关林业的书籍,参加了各种各样的课程,尽可能多地学习这门学科。course是可数名词;根据various可知是“各种课程”,course应用复数形式。故填courses。 63.考查非谓语动词。句意:当我开始我的角色时,我期待着以多种方式为“树木拥抱者”做些贡献。短语look forward to 意思为“期望,期待”,其中to是介词,后接动名词作宾语。故填contributing。 .考查时态。句意:我一直以来都是“树木拥抱者”的粉丝。根据时间状语all this time“一直以来”,句子应该用现在完成时;be是不规则变化动词,过去分词为been。故填have been。 65.考查介词。句意:所以,在我加入这个由杰出而有才华的作家、研究人员和热爱环境主题并热心地寻找方法和行动来改善我们的地球的人们组成的团队时,请继续关注! 此处是短语 have a passion for“对……有强烈的爱好,对……有热情。”故填for。 第四部分 写作(共两节,满分40分) 第一节(满分15分) 假定你是李华,你的英国朋友Jack在“汉语桥”(Chinese Bridge Competition)中文比赛中获得一等奖。请你用英语给他写一封邮件,内容包括: 1. 表示祝贺; 2. 肯定Jack付出的努力; 3. 赠送中国四大名著小说。 注意: 1. 词数80左右。开头和结尾已给出,不计入总词数。 2. 可适当增加细节,以使行文连贯。 Dear Jack, Knowing that you won the first prize in the Chinese Bridge Competition, _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 参考范文: Dear Jack, Knowing that you won the first prize in the Chinese Bridge Competition, I feel very delighted. Congratulations to you. As is known to all, Chinese is one of the most difficult languages to learn. It's really amazing for a foreigner to learn and speak Chinese so well. Since skill comes only with practice, patience, and persistence, you must have made great efforts to make it. How great you are! I have already delivered a set of China's four great classic novels to you. I hope it can be of some help to you in learning Chinese. I'm looking forward to your greater progress in the future. Yours, Li Hua
第二节(满分25分) “I don't want to see that cat in our yard again,\" John said as he drove the beautiful cat back into the neighbor's yard. \"Cats aren't like dogs, honey. They are very independent and tend to move around wherever they please, especially if they are mousing, I said. Well, text our neighbor and let her know I don't appreciate her cat in our yard,\" he insisted. Sighing, I sent off a quick text to our sweet neighbor, Cheryl, informing her of my husband's dislike of cats. “I'll do my best,” she replied sometime later, “ but it's kind of hard controlling where she goes when I let her outside.\" The following morning, John stood at the picture window in our bedroom. He’d installed it so that I could watch the birds visiting our feeders. “You aren't going to believe this,\" he said. \"Come look!\" Slowly, I approached the window, praying Cheryl's cat wasn't in our yard. “Oh, my God!” I cried. Seated side by side, right in the center of our yard, were two enormous groundhogs. We'd observed groundhogs before, especially since our back yard backs, up (土拨鼠)to a wooded area, but never had they been as brave as these two. John raised the window, and the two raced into the woods. That evening, I happened to glance out the picture window. Then something caught my eye in the flowerbed beyond. \"John, come quick! ” Hurriedly, he entered the bedroom just in time to see one of the groundhogs chewing on the flowers we'd planted around the water fountain. \"Why, it's eating every single blossom!\" Again, John lifted the window, and the groundhog fled into the woods. \"Hmmm, I better look up groundhogs on the computer and see just how destructive they can be.\" Before he left the room, however, he saw something again. A groundhog was chewing our vegetables in the center of the garden. Across the yard, we'd planted a vegetable garden. We'd taken great pains to enclose the rows and rows of plants in chicken wire. Para 1: \"Something's got to be done!\" John shouted.
Para 2: I couldn't help smiling to myself as I went to search for my cellphone. 参: Paragraph 1: \"Something's got to be done!\" John shouted. He went to start the computer in the other room. \"It says here that goundhog do not like cats... in fact, they hate the smell of soiled kitty litter.\" I thought about the absence of our neighbor's cat lately. \"You know, I haven' t seen Cheryl's cat mousing in our yard for some time. I wonder if that's the reason these groundhogs have gotten so brave.\" John glanced in my direction. \"You might have something there. Why don't you text Cheryl and let her know the cat ban has been removed.\" Paragraph 2: I couldn't help smiling to myself as I went to search for my cell phone. That evening, we spotted the sweet yellow cat moving around the border of our woods in search of mice. The groundhogs were nowhere in sight. \"It's a beautiful evening, isn't it?\" My husband smiled as we sat on the sofa. The sunset painted the sky pink, purple and gold. I couldn't help sighing contentedly. Cheryl's cat meowed in the distance. \"You might say it's absolutely perfect!\"